I Kenya

Nina inter

Vill du engagera dig inom Wale Wale Kenya och resa ned till Kenya för att arbeta på plats? Wale Wale Kenya tar emot volontärer och praktikanter för både längre och kortare perioder. Till skillnad från många andra organisationer tar vi inte betalt av dem som vill jobba för oss. Istället letar vi efter personer som med sina kunskaper och talanger kan bidra till organisationen. När du jobbar där nere ser du på ett väldigt konkret sätt hur Wale Wales och ditt eget arbete gör skillnad i ett utsatt område. Du kommer att lära dig mycket om både förhållandena i slummen och hur en organisation som Wale Wale jobbar och din tid i Kenya kommer troligtvis att vara något du aldrig glömmer.

Praktik: Om du befinner dig i slutet av din utbildning och pluggar något som är relevant för Wale Wale Kenyas arbete kan du komma till oss som praktikant. Vi förväntar oss att du kan stanna här minst tio veckor och har du möjlighet att vara här en hel termin (eller längre) är det ännu bättre. Du kommer att få arbetsuppgifter som är kopplade till det du pluggar. Detta gör att din akademiska kunskap kommer att gynna organisationen samtidigt som du får en möjlighet att applicera din kunskap på verkliga situationer. Vi är framförallt intresserade av praktikanter som pluggar utvecklingsstudier, internationella relationer, marknadsföring, kommunikation, medieproduktion, webb-design eller liknande. Om din utbildning inte nämns här, men du tror att din kunskap ändå kan bidra till organisationen är du välkommen att höra av dig.

Volontärarbete: Om praktikmöjligheten av någon anledning inte passar just dig kan du istället komma till oss som volontär. Vi förväntar oss att du vill bidra till organisationen, men vi ställer inte lika höga krav på våra volontärer som på våra praktikanter. Du behöver inte ha någon relevant utbildning eller erfarenhet av liknande jobb. Vi kommer gemensamt diskutera oss fram till lämpliga arbetsuppgifter som passar dig. Som volontär har du också större frihet när det gäller hur länge du vill stanna. Allt från två veckor och uppåt brukar gå att lösa.

Skicka din ansökan med CV och ett personligt brev som motiverar på vilket sätt just du kan bidra till Wale Wale Kenya till  walewalekenya@gmail.com.