Wale Wale Future Center

Let’s put future in the center

Du har nu en unik möjlighet att göra skillnad i unga människors liv – hjälp oss köpa marken till vårt framtida center!


12528483_10206962145067213_524616057_oKibera
är ett av Afrikas största slumområden. Unga människors framtid nedprioriteras i den dagliga kampen för mat och tak över huvudet.

Wale Wale har i drygt tre års tid drivit ett framgångsrikt ungdomscenter där vi sätter ungas framtid i fokus. Vi ser unga människor växa med ansvar, möjligheter och inflytande. Vi växer hela tiden i medlemsantal och kommer ha svårt att infria vårt löfte -att välkomna alla som kommer till oss.

Under 2016 lanserar vi  därför vår största kampanj någonsin. Vill vi samla in pengar för att köpa marken där Wale Wale Future Center en dag ska byggas. För att göra detta möjligt behöver vi samla in 800.000 sek. 

Just nu har vi 80.000 SEK

 

 

   
Hur du kan bidra:
                   

 

Wale Wale Youth Center – ett vinnande koncept

Vi inom Wale Wale har drivit ett ungdomscenter i drygt tre år. Vi har utarbetat ett fungerande koncept för effektivt och hållbart utvecklingsarbete genom att låta verksamhetens målgrupp – ungdomar från Kibera – äga och driva verksamheten och med stöd från vuxna runt omkring utveckla den såväl som sig själva. Genom att ge ungdomarna ansvar som fullvärdiga medlemmar med rösträtt, styrelseuppdrag och projektledare får de, förutom utbildningsstöd och inspirerande fritidsaktiviteter, kunskap och erfarenhet som aktiva aktörer inom organisationen.

Så här börjar vi

Det självklara första steget i realiserandet av Wale Wale Future Center är att köpa marken där det ska byggas. Det är också en bra investering då marken i utkanten av Kibera (c:a 30 min från centrala Nairobi) ökar i värde för varje år. För tillfället är Wale Wale Youth Center för litet och begränsar oss i våra ambitioner att växa som organisation. Ett exempel är vår nuvarande danssal som inte borde ha fler än 7 dansare samtidigt men där vi ofta är uppemot 30 dansare. Marken som vi tänker köpa har redan ett par mindre hus som går att göra om till studios för film, musik och konst. Den större ytan utomhus kan användas som dansutrymme med plats för upp till 50 dansare åt gången. Att köpa land innebär därmed att vi tydligt kan förbättra verksamheten redan från det att vi har köpt marken. Med andra ord kommer vi genom detta fortsätta utvecklas mot vår vision redan innan vi börjar bygga vårt drömcenter.

Current Wale Center                                                                                                      Översiktsbild på marken vi vill köpa
                                                                                                                                                             

Om Wale Wale Future Center

För ungefär ett år sedan började Wale Wale Kenya formulera en plan för att en dag bygga ett drömcenter. Centret kommer vara en viktig del i att uppfylla vår ambitiösa vision om att bli en stor och inflytelserik ungdomsorganisation i Kibera. I augusti 2015 började arkitekten Linda Eriksson tillsammans med ungdomarna en åtta-veckors lång process med att observera, diskutera och rita upp de första idéerna för ett framtidscenter. I januari 2016 var ritningarna klara och vår dröm därmed visualiserad i en målbild att steg för steg arbeta mot.


12637381_10156494173060475_36715415_o                                                                                           
Wale Wale Future Center

 

                                                                                                                                            

Grundidén bakom det framtida centret är att det skall ha samma funktion och innehålla samma aktiviteter som idag, fast bättre och med utrymme för fler medlemmar. Nedan följer en lista på de aktiviteter och faciliteter som kommer att erbjudas i centret.

dfgh

 • En stor danssal
 • Musikstudio och replokal
 • Mediastudio–för produktion av film, podcasts
  och videobloggar.
 • Teater – En stor hall med på bottenplan med scen för
  konserter, uppträdanden och andra event. Det finns endast ett fåtal bra teatrar i Kibera, vilket betyder att vår framtida teater kan komma att hyras ut som ett sätt för att generera lokal inkomst.
 • Gymnasieskola– Skolan är ett sätt att fånga upp ungdomar och integrera utbildning med kreativa aktiviteter och idrott. Den är också en viktig del för att hålla centret livligt under veckodagarna.
 • Restaurang– Ett naturligt och informellt ställe att umgås på som också kan generera lokal inkomst.
 • Toaletter och duschar.
 • Bibliotek– Bra studieutrymme i anslutning till skolan.
 • Cykelparkering – Detta är en del av ett hållbart fokus och ett ställningstagande för hur vi vill att infrastrukturplaneringen i Nairobi ska utformas.
 • Konstrum och galleri ­– för skapande av konst i olika former.
 • Kontor

             

  Wale Wale Future Center
  – genomskärning

   

  För mer information om Future Center Projektet, klicka här!