Ringar på vattnet

Fullbokade med hektiskt schema, samtal kommer in, arrangörer som kallar, det är vardag för Wale Wale Kenya – alla vill ha Wale Wale Dancers.

Planen inför turnén var från början att ha genrep nu på torsdag för att sedan på fredag och lördag fixa allt det sista praktiska. På söndag går bussen till västra Kenya. Men med den populariteten som Wale Wale Dancers har kommit upp till måste planeringen ändras i sista sekund… Det låter som skryt och ja, det är det väl i viss mån.

Monicas telefon ringer och Wale blir uppbokad till en show på lördag, inte vilken tillställning som helst. Det är ett statligt fairtrade-event som anordnas en vecka varje år dit lokala företag kommer och visar upp sina verksamheter, presidenten kommer dit och massor av media. De vill att Wale kommer dit och dansar, för tredje året i rad.

Endast torsdag för genrep och fredag för praktiska saker kvar… Tills Monicas telefon ringer igen. Det är från Junction – ett stort köpcenter i Nairobi, dit fullt med lokalbefolkning kommer men också mycket turister. På översta våningen hålls Masaimarknad varje torsdag. Wale har tidigare varit där och dansat flertal gånger och det är alltid succé. Nu vill de ha dem igen, denna torsdagen alltså dagen då genrep var inplanerat.

Så veckans planering har omorganiserats till  följande – genrep på onsdag, uppvisning på junction på torsdag, fixa på fredag, uppvisning på fairtrade-eventet på lördag och slutligen på söndag går bussen till västra Kenya där en veckas turné väntar.

För Wale Wale Dansers är lokalt kända folk och arrangörer till event vet vilka de är. Ibland vill alla ha dem samtidigt och då dessa evenemang bidrar till både medlemmarnas egna och organisationens  kassa är det inget som tackas nej till. För när någon vill ha Wale Wale Dansers – då kommer Wale Wale Dancers.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s